Werk aan de winkel

“Minder verlies met vrouw aan de top”. Zo stond het gisteren in grote krantenkoppen in onder meer De Morgen. Bij elke discussie over quota laaien de opinies over excuustruzen en het nut van vrouwen in het management weer op. Analyses van het Instituut voor Arbeidsonderzoek in Bonn wijzen nu uit dat vrouwelijke CEO’s spaarzamer te werk gaan en op een stabielere manier hun bedrijf leiden.

Alleen vrouwen aan de top dan maar? Beter van niet. Want is het net geen prachtige mix? Vrouwen nemen minder risico’s, passen procedures strenger toe en geven een bedrijf zo meer stabiliteit. Mannen proberen vooral winst te maken en investeren sneller. De twee vullen elkaar dus prima aan, niet?

Dat merk ik ook in mijn eigen bedrijfsvoering. Peter Guelinckx en ik zijn net heel complementair. We hebben elk onze eigen expertise en een verschillende aanpak. Ideale sparring partners voor elkaar … en daarbij hebben we geen boksring, scheidsrechter of time-outs nodig ;-). Een managementteam waarin iedereen elkaar aanvult, betekent volgens mij voor elk bedrijf een meerwaarde. En zo’n team vind je het gemakkelijkst als je mannelijke én vrouwelijke kwaliteiten kunt samenbrengen.

Helaas is het een trage evolutie. In de Verenigde Staten: 23 vrouwelijke CEO’s in de 500 grootste bedrijven. België doet het niet veel beter … Kortom: er is nog werk aan de winkel voor deze en de volgende generaties!

Deel dit bericht:

Ook interessant:

Benieuwd wat Hilde Peerlings nog meer te bieden heeft?

Aanbod

Media

Blog

Aanpak