Olympiade voor autodealers

Eindelijk. Na 365 lange dagen wachten is die heerlijke periode van het autosalon weer aangebroken. Traditioneel hét hoogtepunt van het jaar voor professionele autodealers. Ik geniet met volle teugen van deze hectische maar ook inspirerende tijd. Drie weken bijna onafgebroken in de weer zijn om klanten net dat tikkeltje extra te bieden. Ik vind het fantastisch. Niet omdat ik als workaholic – ontkennen heeft geen zin – mijn hart kan ophalen, maar wel omdat ik meer nog dan anders mag ervaren dat groep Delorge-Peerlings een hechte familie vormt. Iedereen zet een tandje – of twee – bij om goed te presteren op deze Olympische Spelen voor autoverkopers.

De autoverkoper als atleet

Want vergis u niet, de periode van het autosalon vergt heel wat van onze autoverkopers. Ons salesteam staat drie weken lang 24/7 onder hoogspanning. Ze moeten sneller dan anders persoonlijk en gefundeerd advies geven, de verkoop afronden en maximale service bieden om tot de ideale mobiliteitsoplossing voor onze klanten te komen. Topsport dus. De marketinginitiatieven worden opgevoerd, de communicatie wordt verhoogd en de adrenaline stroomt. Onze kick-offmeeting vertoonde veel gelijkenissen met een olympische openingsceremonie. De zenuwen stonden strak gespannen, de druk was voelbaar. Maar toch was iedereen blij om erbij te zijn. Klaar om het grote doel te verwezenlijken: goud in de disciplines verkoop en klantentevredenheid.

Motiverende coach

Meer nog dan anders treed ik als zaakvoerder tijdens het autosalon op de voorgrond als coach en klankbord voor mijn salesteam. Ik probeer mijn ‘atleten’ naar ongekende hoogtes en topprestaties te stuwen met peptalks, raad en advies. Ik ben de mental coach die hen steunt en inspireert en van nabij opvolgt. Ik vind het heerlijk om zo intens met mijn gemotiveerde mensen samen te werken. En ondanks de fysieke en mentale pijn zal ik net zoals echte olympiërs weer heimwee hebben naar onze olympiade als de salonperiode voorbij is. Bent u nieuwsgiering naar het effect van het autosalon op onze aanpak en dynamiek? Kom dan gerust eens proeven van die fantastische sfeer in een van onze filialen. Tot dan!

Deel dit bericht:

Ook interessant:

Benieuwd wat Hilde Peerlings nog meer te bieden heeft?

Aanbod

Media

Blog

Aanpak