Hilde Peerlings

Raad van bestuur

Raad van bestuur

Een raad van bestuur bevordert – net zoals een raad van advies – de transparantie en continuïteit van de besluitvorming binnen een bedrijf. De raad draagt bij tot de strategie van de onderneming en functioneert als een meesturend, meebeslissend en meedenkend controleorgaan. Dat betekent dat de bestuursleden mee aansprakelijk kunnen zijn. Bovendien waakt de raad over het evenwicht tussen het belang van de onderneming en al haar stakeholders.

 

Binnen de raad is er een centrale rol weggelegd voor de voorzitter. Deze ziet erop toe dat de raad naar behoren functioneert, een bemiddelende positie inneemt en voeling heeft met wat er leeft bij het management, de aandeelhouders en andere stakeholders. De voorzitter kent het bedrijf en zijn uitdagingen door en door en waakt over een goede besluitvorming binnen de raad. De beslissingen van de raad zullen later immers worden uitgevoerd door het management of de CEO. Gezien het belang van een raad van bestuur is het belangrijk om te zorgen voor een complementaire samenstelling van haar leden.

Ik heb zowel ervaring met de rol van voorzitter binnen een raad van bestuur, als met die van bestuurslid. Daarnaast heb ik door de jaren heen een uitgebreid netwerk uitgebouwd in uiteenlopende sectoren. Hierdoor heb ik al regelmatig bedrijven succesvol ondersteund bij het samenstellen van hun raad van bestuur.

Mijn huidige mandaten neem ik vandaag op bij onder meer:

Wilt u uw onderneming versterken met externe expertise in uw raad van advies?

Testimonials

Nano Capital DDK

Ons bedrijf hecht waarde aan samenwerking, kwaliteit en diversiteit, en Hilde’s leiderschap heeft ons geholpen om onze diverse talenten effectief te laten samenwerken. Haar toewijding aan procesoptimalisatie en haar streven naar een topdienstverlening heeft aanzienlijke impact gehad op ons bedrijf en onze klanten.

Stijn Germeys – BLM vzw

“Als sociaal economie bedrijf zijn wij zeer verheugd dat Hilde haar functie als voorzitter van de Raad van Bestuur met passie uitdraagt. Dankzij haar jarenlange expertise als onderneemster kunnen wij bogen op haar strategisch en visionair talent en is zij voor mij de ideale sparringpartner om BLM nog sterker en beter maken”

Bart Dessent – Falcon

Hilde Peerlings, voorzitter van de Raad van Bestuur, speelt een belangrijke rol in het ondersteunen van ons managementteam. Haar ervaring en betrokkenheid dragen bij aan het opbouwen van een solide organisatiestructuur die de basis vormt voor ons succes.

Namens ons team wil ik mijn waardering uitspreken voor Hilde’s voortdurende inzet en leiderschap.

Tom Heylen – LGTB

“Zoals vele ondernemers, stoten wij als eigenaar-managers van een familiebedrijf, vaak op dilemma’s. Overheen een zeer breed spectrum aan domeinen, gaande van strategie tot verkoop tot personeel tot M&A, is Hilde steeds een klankbord van goudwaarde. De passie en kennis van zake waarmee zij haar mandaat binnen de RvA opneemt, hebben ons bedrijf naar een hoger niveau getild de afgelopen jaren.”

Joris Peumans – Prato Groep

“Hilde is wat ze noemen een straffe madam ! Ze weet binnen een raad van bestuur perfect (en als onafhankelijke) het evenwicht te bewaken tussen alle aandeelhouders en dat in het belang van de vennootschap. Deze uitgebalanceerde governance combineert ze met zeer goede dossierkennis, een vleugje commerce en op een grondige juridische kennisbasis.”