Over Hilde

Missie en visie

Missie

Andere bedrijven rendabel en toekomstgericht laten groeien. En hen inspireren met mijn ervaring. Dat is precies wat ik doe als business-strateeg. Vanuit verschillende rollen – van raad van advies tot medebestuurder – maar altijd vanuit een grote betrokkenheid. En met veel oog voor de mensen achter de cijfers. Daarbij sluit ik me steeds aan bij de missie van uw bedrijf.

Visie

Groeien wordt maar al te vaak geassocieerd met meer omzet, meer winst, meer klantentevredenheid of meer export. Maar bewust kiezen om kleiner te worden of te specialiseren, kan ook groei betekenen. Daarom vergt elke uitdaging een aangepast groeiadvies, vanuit een analytische blik op uw onderneming, de ontwikkelingen in de sector en de maatschappij. Ik benader iedere organisatie vanuit het Reflectie-methodiek. Aan de zijde van ondernemers en hun teams kijk ik naar groeimogelijkheden en -uitdagingen vanuit vier expertisedomeinen: sales en marketing, human resources, organisatie en structuur en financieel beleid. Samen bepalen we vervolgens de ambities, het tempo en het hogere doel van uw onderneming. Een betrouwbaar kompas om richting een duurzame groei te navigeren. Om succesvol koers te zetten naar die duurzame groei, hebt u niet alleen een betrouwbare bemanning nodig, ook uw processen en systemen moeten voldoende performant zijn én afgestemd op uw plannen.

Testimonials

Nano Capital DDK

Ons bedrijf hecht waarde aan samenwerking, kwaliteit en diversiteit, en Hilde’s leiderschap heeft ons geholpen om onze diverse talenten effectief te laten samenwerken. Haar toewijding aan procesoptimalisatie en haar streven naar een topdienstverlening heeft aanzienlijke impact gehad op ons bedrijf en onze klanten.

Stijn Germeys – BLM vzw

“Als sociaal economie bedrijf zijn wij zeer verheugd dat Hilde haar functie als voorzitter van de Raad van Bestuur met passie uitdraagt. Dankzij haar jarenlange expertise als onderneemster kunnen wij bogen op haar strategisch en visionair talent en is zij voor mij de ideale sparringpartner om BLM nog sterker en beter maken”

Bart Dessent – Falcon

Hilde Peerlings, voorzitter van de Raad van Bestuur, speelt een belangrijke rol in het ondersteunen van ons managementteam. Haar ervaring en betrokkenheid dragen bij aan het opbouwen van een solide organisatiestructuur die de basis vormt voor ons succes.

Namens ons team wil ik mijn waardering uitspreken voor Hilde’s voortdurende inzet en leiderschap.

Tom Heylen – LGTB

“Zoals vele ondernemers, stoten wij als eigenaar-managers van een familiebedrijf, vaak op dilemma’s. Overheen een zeer breed spectrum aan domeinen, gaande van strategie tot verkoop tot personeel tot M&A, is Hilde steeds een klankbord van goudwaarde. De passie en kennis van zake waarmee zij haar mandaat binnen de RvA opneemt, hebben ons bedrijf naar een hoger niveau getild de afgelopen jaren.”

Joris Peumans – Prato Groep

“Hilde is wat ze noemen een straffe madam ! Ze weet binnen een raad van bestuur perfect (en als onafhankelijke) het evenwicht te bewaken tussen alle aandeelhouders en dat in het belang van de vennootschap. Deze uitgebalanceerde governance combineert ze met zeer goede dossierkennis, een vleugje commerce en op een grondige juridische kennisbasis.”

Wilt u meer weten over mijn visie of ​aanpak? Of wilt u met externe expertise uw groeiambities waarmaken?