Over Hilde

Mijn verhaal

Mijn verhaal

Ik kocht mijn eerste editie van het financieel-economisch weekblad Trends op mijn vijftiende en ontdekte de krant De Tijd toen ik achttien was. Misschien atypisch voor de meeste jongeren, maar ik had en heb nog altijd een grote interesse in economie en maatschappij. En een hart voor ondernemerschap. Toch zette ik mijn eerste professionele stappen in loondienst. Zo werkte ik tussen 1990 en 2000 als interne auditor & business development manager in de financiële sector.

De ervaring die ik er opbouwde zou me goed van pas komen in wat volgde: mijn overstap naar de automobielsector, waar ik vijftien jaar als ondernemer actief was. Een kleine garage bouwde ik samen met mijn team uit tot een groep met meer dan 180 werknemers en 7 vestigingen in Limburg. Daarmee was ik een trekker in de globalisering van de automobielsector, die ook toen al ontzettend concurrentieel en arbeids- en kapitaalintensief was.

Ik heb dus met twee voeten in het ondernemersleven gestaan en ben altijd over de grenzen van de verschillende sectoren heen blijven kijken. De kennis en bagage die ik de voorbije 30 jaar heb vergaard en het netwerk dat ik heb uitgebouwd, deel ik vandaag heel graag met andere ondernemers en vanuit andere rollen: als gastdocent aan onderwijsinstellingen, als mentor voor ondernemersprojecten, als lid van raden van advies of raden van bestuur, als expert aan boord, bijvoorbeeld als medebestuurder. Maar ook als mede-investeerder en -aandeelhouder.

Hoe anders deze rollen ook zijn, mijn aanpak blijft dezelfde: doordacht, vernieuwend, op het ritme van maatschappelijke evoluties. Hard voor cijfers, maar steeds met een hart voor mensen. Om u als ondernemer te stimuleren en te inspireren. En mee de schouders onder de groei van uw onderneming te zetten. Als betrokken en geëngageerde sparringpartner, maar ook als kritisch klankbord. Alleen zo gaan we voor duurzaam succes. Mijn motto daarbij luidt steeds: wie zich vandaag aanpast aan morgen heeft de toekomst in de hand.

In een notendop:

• Bachelor Verzekeringsrecht (1987) UGent
• Handelswetenschappen, lic. Accountancy en Fiscaliteit (1990) UGent
• Informatica voor Managers (1992) EHSAL
• MBA Management en masteropleiding, Vlerick Business School (2005-2009)
• HR – Master in bedrijfspsychologie (2012)
• Tal van andere opleidingen, zoals rond ESG en GDPR, maar ook heel wat andere thema’s (ESG, GDPR, AI …), want ik blijf iedere dag bijleren 

Ik bekleed bestuurs- en adviesmandaten in verschillende bedrijven in België. Het gaat onder andere om LRM, UNIZO, Nano Capital, BLM, Hoogmartens, a2o architecten, Prato, Falcon, LGTB, Hoogmartens,  en andere…

Sinds 2016 ben ik vennoot-mentor van The Birdhouse – accelerator Antwerpen en Gent

Sinds 2018 ben ik voorzitter van de LIVIA Award Limburg (sinds kort De Livia’s)

Daarnaast ben ik ook jurylid van KMO van het jaar, EY onderneming van het jaar en de Womed Award 

Het zal u niet verbazen dat ik in mijn vrije tijd nog steeds graag de actualiteit en vakliteratuur op de voet volg. Verder kan ik ook ontzettend genieten van een fietstocht of wandeling, bij voorkeur in het fijne gezelschap van familie of vrienden. Ik schuif ook graag aan tafel aan voor een lekkere maaltijd en een goed gesprek. Tijdens een citytrip laad ik mijn batterijen op terwijl ik me laaf aan nieuwe trends, cultuur, architectuur, inspirerende plekken en mensen. De ideale manier om energie te tanken en daarna weer voluit mijn professionele rol te kunnen waarmaken. Misschien wel aan uw zijde?

Wilt u meer weten over mijn ervaring? Of bent u op zoek naar expertise en begeleiding om uw groeiplannen te realiseren of uw groeipijnen te overwinnen?