Een jaar in de spotlights

Het meest opmerkelijke moment van het afgelopen jaar? Van mijn jaar als laureaat van de Livia Award? Neen, niet toen Cynthia Reekmans me mijn prijs overhandigde, want op zo’n moment ben je te overweldigd. En ook niet toen ik te horen kreeg dat ik genomineerd was voor een tweede prijs, de Womed Award van Markant en UNIZO. Wél het moment waarop ik besefte hoe deze ervaring mijn leven heeft verrijkt. Want dat had ik eigenlijk totaal niet verwacht.

Ik sta niet graag in de spotlights. En hoewel ik de award van bij de start een mooie erkenning vond, werkte ik liever rustig verder achter de schermen. Toch heeft dit jaar me heel veel bijgebracht. Niet in het minst omdat ik bijzonder veel zelfstandige ondernemers heb ontmoet. Zoveel boeiende verhalen, zoveel nieuwe inzichten. Mijn eigen visie op ondernemerschap kreeg nog meer vorm dankzij de vele interviews en lezingen die ik gaf. De naamsbekendheid van groep Delorge-Peerlings kreeg een boost dankzij de positieve aandacht in de media.

Dit voorbije jaar heeft mijn professionele leven een extra wending gegeven. Want door veel met andere ondernemers te reflecteren en te discussiëren over ondernemerschap, ontdekte ik dat ik meer wilde betekenen voor starters en groeibedrijven. Ik wil mijn ervaring en visie delen. Dat kon ik het voorbije jaar al intensief doen dankzij initiatieven zoals Livia Sparring Partners, waarbij ik een jonge onderneemster begeleid, en de ondernemingsplanwedstrijd Bizidee. Het geeft me een ontzettend goed gevoel om anderen te begeleiden in hun ondernemerschap en ik heb me dan ook voorgenomen om er de komende jaren nog meer tijd en energie aan te wijden.

Natuurlijk is de erkenning die een award geeft super, daar ben ik heel eerlijk in. Zo’n bekroning doet echt deugd. Als ondernemer heb je geen jaarlijks functioneringsgesprek. Het geeft dus veel voldoening als blijkt dat je collega-ondernemers je werk waardevol vinden. Ik kijk enthousiast uit naar vrijdagavond, want dan zal UNIZO de volgende laureaat bekend maken op het zomerfeest. Ik gun elk van de vier genomineerden een even leerrijk jaar als ik heb meegemaakt. Veel succes!

Deel dit bericht:

Ook interessant:

Benieuwd wat Hilde Peerlings nog meer te bieden heeft?

Aanbod

Media

Blog

Aanpak