Blog | Vragen staat vrij

U hebt het vast ook al wel eens meegemaakt. U loopt wekenlang zonder veel resultaat te piekeren over de oplossing voor een probleem of de uitwerking van een idee. Omdat de charme van de nacht u toch niet helemaal bekoort en u liever geen acuut slaapgebrek opbouwt, spreekt u met iemand over uw uitdaging. Het resultaat? U hebt binnen de kortste keren een plan van aanpak en een grote dosis inspiratie. Want met twee weet u meer dan alleen! Stel u dan de meerwaarde eens voor die u creëert wanneer u niet met één maar met tientallen klankborden van gedachten wisselt. Een leuk maar praktisch onhaalbaar idee? Integendeel! Het is de basis van het efficiënte en laagdrempelige durftevragen-concept, waar ik vorig jaar voor het eerst van mocht proeven.

Deel en win

Onze samenleving is er een van overvloed. Niet alleen op materieel maar ook op intellectueel en emotioneel vlak. Als zelfstandige ondernemers, zaakvoerders, managers en werknemers hebben we allemaal wel iets “over”. En daar ligt de sleutel tot succes. Durftevragen biedt u de geweldige combinatie van netwerken en brainstormen en organiseert doeltreffende hands-on groepssessies van 4 tot meer dan 1000 (!) deelnemers. Zo krijgt u met een nieuwsgierige blik en de bereidheid om te delen een rijkgevulde flipchart met tips en ideeën voor uw professionele uitdagingen. Door vragen te stellen aan de leden van uw groep en uw kennis met hen te delen, boort u een onuitputtelijke bron van mogelijkheden aan. Kortom: deel … en win!

Maak het onmogelijke mogelijk

Stelt u de juiste vragen aan de juiste personen? Dan komt het ongrijpbare binnen handbereik. Het probleem? Het lijkt alsof ondernemers hun vragen niet meer durven te stellen. Kinderen lopen over van vragen – soms tot grote frustratie van leerkrachten, ouders en familie – en gebruiken de antwoorden om vooruitgang te boeken. Die reflex moeten we ook als volwassenen opnieuw aanleren! We moeten weer vragen durven te stellen. Dat is het ultieme streefdoel van durftevragen. En als u eenmaal het effect van uw durf hebt ervaren, zult u overal kansen zien en nog meer vragen stellen. Vooruitgang met een minimum aan inspanning gegarandeerd.

Geen foute vragen

In een durftevragen-workshop krijgen u en uw medewerkers of collega-ondernemers de unieke gelegenheid om onder begeleiding en in een beperkt maar geëngageerd gezelschap gerichte vragen te stellen. Zo gaat u naar huis met eindeloos veel oplossingen waarmee u onmiddellijk aan de slag kunt gaan. En die vragen mag u heel ruim zien: van communicatie-ideeën of de mogelijkheden van een innovatief product tot methodes om een nieuwe taal te leren of een juiste medewerker te vinden. In een sessie die ik vorig jaar volgde, hielpen we bijvoorbeeld een thuisverpleger om extra meerwaarde te bieden aan zijn patiënten. Hij deed onder meer ideeën op om samen te werken met buurtwinkels, huisartsen en wellnessexperts.

Kom proeven!

Ik pas deze durftevragen-methodiek dagelijks in de praktijk toe. En de resultaten zijn verbluffend! Ik kan u dan ook warm aanbevelen om eens een inspirerende sessie binnen uw bedrijf te organiseren. Of kom eens vrijblijvend proeven van het concept. Op 27 mei organiseer ik samen met Katrin Derboven een open sessie in Huis Happaert in Antwerpen. Surf naar http://durftevragen.be/ voor meer informatie.

Deel dit bericht:

Ook interessant:

Benieuwd wat Hilde Peerlings nog meer te bieden heeft?

Aanbod

Media

Blog

Aanpak