Blog | Een nieuw professioneel hoofdstuk

Begin vorige maand koos ik voluit voor een nieuw professioneel hoofdstuk: ik ga als managementconsultant mijn ervaring en expertise delen met collega-ondernemers. Na tien jaar managementfuncties in de verzekeringen en financiën, en vijftien jaar ondernemerschap in de automotive kijk ik ernaar uit om met mijn kennis en motivatie andere zelfstandigen en kmo’s te helpen.

Ervaring binnen elke fase

De verschillende groeifasen van een onderneming spreken me aan. Ik heb ze dan ook zelf allemaal doorgemaakt. Daarom hou ik mijn doelgroep nu bewust heel breed. Een starter die stevige fundamenten wil leggen voor zijn zaak. Maar ook een ondernemer die al langere tijd aan de slag is en zijn zaak een nieuwe richting wil geven. Of een bedrijf dat een snelle groei doormaakt en zijn groeiperikelen onder controle wil krijgen. Elke fase heeft zijn charmes! En dankzij mijn eigen carrièrepad kan ik me perfect inleven en objectief 360°-advies geven.

Van pijnpunten bepalen tot uitvoering

Mijn aanpak? Samen leggen we de pijnpunten in uw organisatie bloot: een tegenvallende verkoop of nood aan een nieuwe markt, een ander businessmodel, een gerichter personeelsbeleid of een optimalisering van uw operationele werkprocessen … We stellen een plan van aanpak op vanuit een concrete strategie. Wilt u ook hulp bij de uitvoering van uw strategie en stappenplan? Dan begeleid ik u graag verder om zo een gegarandeerd resultaat te kunnen bieden. Projectmanagement en interim-management zijn opdrachten waar ik zeker ook naar uitkijk.

Boeiende variatie

De veelzijdigheid van deze projecten trekt me enorm aan. Zo kon ik de voorbije jaren – gecombineerd met mijn taken als zaakvoerder van Delorge-Peerlings – al een aantal bijzonder interessante opdrachten uitvoeren. Ik stoomde het salesteam van een winkel klaar voor de opening, ik gaf verkooptrainingen aan het personeel van een retailketen, ik zette KPI’s op voor een bedrijf uit de communicatiesector. Verschillende sectoren, verschillende fasen, verschillende werkwijzen … Ontzettend boeiend! En bovendien doe ik in de ene sector inspiratie en kennis op die dan weer tot inzichten leiden voor een andere sector. Zo bekijk ik mijn vakgebieden – hr, sales, operationele werkprocessen, klantentevredenheid en kwaliteitsprocessen – steeds vanuit de eigenheid en evoluties van de verschillende economieën. Want alleen door vooruitziend het totaalplaatje te bekijken, werkt een bedrijf toekomstgericht.

Kortom: na 25 jaar in finance en automotive start ik met veel enthousiasme aan dit nieuwe hoofdstuk in mijn loopbaan. Ik ga nu mijn inzichten en ervaring gebruiken om andere bedrijven te doen groeien met coaching, advies en lezingen. Let’s challenge your business!

Deel dit bericht:

Ook interessant:

Benieuwd wat Hilde Peerlings nog meer te bieden heeft?

Aanbod

Media

Blog

Aanpak