Inspiratie bij de Duivels

Ik geef het toe … ik kijk ook! Het gebeurt zelden dat ik anderhalf uur voor een tv-scherm zit. Mails, rapporten, avondlezingen, vergaderingen en netwerkevents … er is altijd wel iets anders te doen. Maar nu zit zelfs ik gekluisterd aan de televisie om naar het WK te kijken. Natuurlijk is het werk nooit veraf. In de laatste match van onze Duivels tegen de Verenigde Staten zag ik een prachtige metafoor voor het ondernemersleven.

Ik zag de teamgeest, het vertrouwen en de collegialiteit waarmee je bergen verzet. Ik zag een coach die zijn spelers vertrouwen geeft en hen perfect aanstuurt. Ik zag een gedreven ploeg samen alle mogelijke obstakels overwinnen. En belangrijk: spelers die niet altijd zelf willen scoren, maar het team voorop zetten.

Topsport wordt wel vaker als voorbeeld gebruikt voor het bedrijfsleven. Er zijn dan ook heel wat parallellen. Doorzetten tot de allerlaatste minuut. Nooit opgeven. Blijven geloven in het resultaat! Niet alleen het voetbal, maar ook het wielrennen en andere teamsporten zijn op die manier inspiratiebronnen voor ondernemers. De teams in onze bedrijven hebben dan wel geen schare trouwe fans die naast het veld of de weg staan te supporteren, ze blijven ook doorgaan tot het doel bereikt is en de klanten uiterst tevreden zijn.

Ik wens jullie een prettige en deugddoende vakantie, zodat jullie met opgeladen batterijen terug het veld op kunnen gaan. En veel sportieve piekmomenten, voor tv of zelf gerealiseerd!

Deel dit bericht:

Ook interessant:

Benieuwd wat Hilde Peerlings nog meer te bieden heeft?

Aanbod

Media

Blog

Aanpak