Blog | Omarm uw groeipijnen

Een boeiende reis door een soms onherbergzaam landschap. Dat is hoe ik ondernemen zie. En daarvoor is een grote dosis moed en doorzettingsvermogen nodig. Want risico’s en onverwachte gebeurtenissen horen erbij. Meer nog: het zijn net die onvoorspelbare elementen die ondernemen aantrekkelijk maken! Om het vol te houden hebt u vooral ook goesting nodig. Goesting om uw eigen baas te zijn en u elke dag met passie en engagement in te zetten om uw droom te realiseren.

Vooruitgang … door groeipijnen

En één ding is zeker: Vlaamse ondernemers hebben die goesting. In overvloed. Ik ontmoet bijna dagelijks gedreven ondernemers met een ontembare drang naar vooruitgang. En dat maakt me blij. Maar helaas zijn er ook heel wat ondernemers die worstelen met groeipijnen die hun zin om te ondernemen afremmen. Een spijtige zaak … want groeipijnen zijn positief! Ze geven aan dat uw onderneming erop vooruitgaat en ze zijn een signaal dat het economische klimaat beter wordt. Mijn motto? Omarm uw groeipijnen! Hoe? Win advies in, ga netwerken en manage uw onderneming vanuit een duidelijke strategie.

Advies voor een gecontroleerde groei

Groeipijnen temperen soms uw zin om te ondernemen, omdat u het gevoel hebt dat uw groei een soort van wildgroei is. U bent de controle een beetje kwijt. De oplossing? Omring u met de juiste mensen. Want ondernemen doet u nooit alleen. Zet de juiste medewerkers met de juiste competenties op de juiste plaats en win extern advies in om het overzicht op uw groei te behouden of terug te krijgen. U hebt daarvoor talrijke mogelijkheden en kunt zelfs subsidies krijgen. De kmo-portefeuille of de toelagen van het Agentschap Ondernemen zijn daar maar twee voorbeelden van.

Netwerken als remedie tegen groeipijnen

Daarnaast is actief en intensief netwerken een levenslijn voor uw onderneming. Want zo kunt u van gedachten wisselen met peers, uw krachten bundelen en elkaar business gunnen. Netwerken is een vitaal onderdeel in het complexe raderwerk van ondernemen. Samen met advies inwinnen is netwerken nodig om uw groei te controleren en rendabel te maken. Met een doordachte visie als basis natuurlijk.

Goed management als voedingsbodem

Wat gebeurt er met een mooie tuin die niemand onderhoudt en waarin niemand de strategisch geplaatste planten water geeft? Die is gedoemd om te verpauperen. Dat is net zo voor uw onderneming: uw bedrijf heeft een doordacht management nodig. U moet instaan voor de zorg van uw tuin en uw planten de aandacht geven die ze nodig hebben. En ook hierin kunt u begeleiding krijgen. In mijn nieuwe professionele uitdaging help ik bedrijfsleiders om hun tuin te onderhouden. Ik teken samen met hen een groeiplan uit en begeleid hen in elke fase van de verwezenlijking. Samen waken we erover dat elk plantje voldoende water en licht krijgt om optimaal te kunnen groeien.

Zin om doelgericht te ondernemen met professioneel advies? Neem dan zeker eens contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Deel dit bericht:

Ook interessant:

Benieuwd wat Hilde Peerlings nog meer te bieden heeft?

Aanbod

Media

Blog

Aanpak