ZO Magazine | Artikel in editie

Met de oprichting van UNIZO LIVIA in 2004 was UNIZO Limburg de eerste werkgeversorganisatie die haar deuren wagenwijd openzette voor vrouwelijke zelfstandige ondernemers. Tot dan toe was het netwerken vooral een mannenaangelegenheid. Als ontmoetingsforum voor vrouwelijke ondernemers laat UNIZO LIVIA toe om op een iets meer empathische manier te netwerken.

Informeren en inspireren

De voornaamste doelstelling? Ondernemende vrouwen informeren over alle aspecten van het ondernemen door het delen van kennis. Maar ook bruggen bouwen tussen de verschillende bedrijven om op die manier extra business te genereren en elkaar te inspireren.

De stuurgroep achter UNIZO LIVIA bestaat uit zes ondernemende dames die zich belangeloos inzetten om het vrouwelijk ondernemerschap te blijven stimuleren. Want vrouwelijk ondernemerschap zit in de lift. De afgelopen vier jaar alleen al is het aantal met 10 000 gestegen, en momenteel is 1/3 van de ondernemers een vrouw. “Wij zijn erg blij met deze resultaten en blijven er naar streven om een 50-50 verhouding te bereiken.”

LIVIA Award

“Dit jaar reiken we ondertussen al de 15de LIVIA Award uit aan een sterke, toonaangevende en inspirerende vrouwelijke ondernemer. De awarduitreiking wordt georganiseerd om vrouwelijke ondernemers te stimuleren en ze de aandacht te geven die ze verdienen.”

Met advocate Ann Draye aan het roer als voorzitter, staat UNIZO LIVIA jaarlijks garant voor vier activiteiten, waarinder twee inhoudelijke sessies en twee netwerkactiviteiten met als orgelpunt uiteraard de uitreiking van de UNIZO LIVIA Award op 23 mei aanstaande.

Inschrijven voor deze boeiende avond met onder meer keynotes van ex-K3 Kristel Verbeke en ex-judoka Heide Rakel kan via: www.unizo.be/limburg/livia

 

Deel dit bericht:

Andere media-optredens

Benieuwd wat Hilde Peerlings nog meer te bieden heeft?

Aanbod

Media

Blog

Aanpak