Als alle Limburgse bedrijven 1 procent energie besparen, kunnen we 10 miljoen euro meer investeren

Volgens zaakvoerder van het grote garagebedrijf Delorge-Peerlings, Hilde Peerlings kunnen alle Limburgse ondernemingen voor een besparing van 10 miljoen euro zorgen als ze 1 procent minder energie verbruiken.

“Als we er met alle Limburgse bedrijven samen in slagen om elk jaar amper 1 procent te besparen op ons elektriciteitsverbruik, betekent dit een besparing van 10 miljoen euro. Geld dat we heel goed kunnen gebruiken voor belangrijke investeringen.” Dat zegt Hilde Peerlings, zaakvoerder van het grote garagebedrijf Delorge-Peerlings.

Ze roept samen met Voka Limburg haar collega-ondernemers op om alvast na sluitingstijd de lichten in alle bedrijven te doven.

Peerlings, die om te pendelen tussen de vijf Limburgse vestigingen van haar Volkswagen en Audi-dealership heel wat kilometers aflegt, stelt vast dat er ‘s avonds onnodig heel wat licht blijft branden in bedrijven.

“Vaak om commerciële redenen worden showrooms en uithangborden na sluitingstijd verlicht. Daarbij stel ik me de vraag of we niet allemaal deze lichten kunnen doven en zo niet alleen voor onszelf een belangrijke besparing kunnen realiseren, maar ook ecologisch een steentje kunnen bijdragen.”

Peerlings heeft berekend dat haar bedrijf hierdoor alvast 35.000 euro per jaar kan besparen. En dus heeft ze via Voka Limburg een oproep gelanceerd om meer ondernemingen op de kar te krijgen. HR-dienstengroep ASAP, telecomgroep BKM en de leverancier van keukenmaterialen BergHOFF Belgium gaan alvast in op deze vraag.

“Als we er met z’n allen in slagen om het industriële elektriciteitsverbruik met 1 procent terug te dringen, komt dat neer op een besparing van 10 miljoen euro”, aldus Johan Grauwels van Voka Limburg. “Zeker in tijden van stijgende energieprijzen is dat meer dan welkom.” De initiatiefnemers roepen alle bedrijven die meedoen op om één groene ledlamp te laten branden. “Het zou fantastisch zijn om vast te stellen dat er veel solidariteit en verbondenheid bestaat in Limburg om het milieu te sparen”, besluit Grauwels. (Belga/NS)

Deel dit bericht:

Andere media-optredens

Benieuwd wat Hilde Peerlings nog meer te bieden heeft?

Aanbod

Media

Blog

Aanpak