Hilde Peerlings naar LRM

Ondernemers Hilde Peerlings en Dieter Tuybens naar LRM

Regering formaliseert vandaag het nieuwe bestuur

Brussel – De Vlaamse regering zal vandaag haar vijf bestuurders voor de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM aanduiden. De twee meest verrassende namen zijn die van de ondernemer Hilde Peerlings en Dieter Tuybens. Vijf weken geleden maakte de Limburgse provincieraad haar vijf bestuurders al bekend. De nieuwe 10-koppige raad kan vanaf 18 mei (jaarvergadering LRM) aan de slag.

Yves Lambrix

De raad van bestuur van de LRM moest eigenlijk al een jaar geleden zijn hernieuwd.  Omwille van de verkiezingen van 25 mei zagen de tien huidige bestuurders hun mandaat met een jaar verlengd. Na verkiezingen is het de traditie dat de raden van bestuur van overheidsinstellingen als De Lijn, de VDAB, de LRM, de Participatiemaatschappij Vlaanderen, de exportdienst Flanders Investment & Trade, enz worden vernieuwd. De verdeling van al de mandaten gebeurt op basis van de politieke machtsverhoudingen in Vlaanderen. Door haar historische verkiezingsoverwinning kan de N-VA nu heel wat van de ongeveer 170 te verdelen mandaten opeisen. Bij de LRM zijn er dat alvast drie, evenveel als CD&V, Open Vld en sp.a leveren elk twee bestuurders.

Lees het volledige artikel.

Livia Award Woman

Op 18 maart duidde de Limburgse provincieraad haar vijf bestuurders al aan. CD&V koos opnieuw voor gewezen VEV/Voka-voorzitter Jef Roos. Als nieuwkomer wist de partij CEO hilde Essers van de gelijknamige logistieke groep te overtuigen open Vld duidde voormalig burgemeester Georges Lenssen van Maasmechelen aan. De socialisten verlengden het bestuursmandaat van trouwe partijgenoot Armand Ghysens. Vanwege haar expertise inzake Europese steunmaatregelen en het SALK wordt ook Vera Boesmans namens sp.a Bestuurder. Gisteren heeft ook de Vlaamse regering haar vijf kandidaten aangeduid. Open Vld moest een vrouwelijke bestuurder leveren. Omdat CEO Francoise Chombar van technologiebedrijf Melexis afhaakte wegens “te druk” schuiven de liberalen nu onderneemster Hilde de Peerlings (47) uit Hasselt naar voor. Na een carrière in de financiële wereld startte die in 1999 haar eigen zaak in de automobielsector. Zes jaar later opende ze haar eerste garage en in 2015 volgde een fussie met de Truiense groep Delorge (Audi, Volkswagen en Skoda), Binnen die nieuwe fusiegroep kreeg Peerlings de operationele leiding. Het leverde haar in 2013 de Livia Awards op, een onderscheiding voor uitmuntend vrouwelijk ondernemerschap. Twee maanden geleden verliet Hilde Peerlings onverwacht de groep.

Zorgsector

Dat CD&V Hugo Leroi naar voor zou schuiven, kon u al uitgebreid in onze krant van 11 maart lezen. De Hasselaar die in 1979 Carglass oprichtte, was de voorbije jaren ook al voorzitter van de LRM, waar hij een sterke fandem vormt met directeur Stijn Bijnens. Gisteren heeft ook de N-VA de knoop doorgehakt. De Lummense advocate Rita Moors en CEO Peter Vavedin van schoenenfabrikant Ambiorix zien hun bestuursmandaat verlengd. Voor het derde N-VA zitje waren er drie kandidaten. Uiteindelijk Dieter Tuybens (50). De Bulzenaar begon zijn carrière bij Dexia. Als ondernemer in de zorgsector is hij vandaag algemeen directeur van de vzw Intesa, een dienstencentrum voor gehandicapten met 14 vestigingen in Zuid- en Midden-Limburg. 170 medewerkers staan er in voor de zorg van 250 gehandicapten. Tuybens is de broer van gewezen sp.a-straatssecretaris Bruno Tuybens.

Deel dit bericht:

Andere media-optredens

Benieuwd wat Hilde Peerlings nog meer te bieden heeft?

Aanbod

Media

Blog

Aanpak