Expert in O magazine

Hilde Peerlings Consultancy

Challenge your business

Bedrijven worden vandaag geconfronteerd met tal van uitdagingen. Als kmo komt het er dan op aan om het hoofd te bieden aan die nieuwe ontwikkelingen. Maar dat is niet altijd even eenvoudig. Extern advies van een doorwinterde en onbevooroordeelde business consultant is dan een stap in de goede richting om uw bedrijf terug op de rails te krijgen, optimaal te laten draaien of naar een hoger niveau te tillen.

“De markt die verandert, de nieuwe economie die zich aandient, de arbeidsmarktrigiditeit, enz. Het zijn slechts enkele uitdagingen waar ondernemingen vandaag voor staan”, vertelt Hilde Peerlings. “Ondernemen wordt steeds complexer en verandering is de enige constante. Als u als onderneming nieuwe kansen wil benutten, dan moet dat vaak snel gebeuren. Een extern adviseur kan dan een belangrijke hefboom zijn voor u en uw bedrijf. Eigenlijk ben ik een soort bedrijfsdokter die de pijn gaat vaststellen en met de nodige expertise, inzicht en inleving de medicatie ga bepalen en toedienen. En daar haal ik bijzonder veel voldoening uit.”

Discrete kameleon

“De opdracht die ik als consultant krijg is vaak zeer uiteenlopend, al naargelang de knelpunten binnen het bedrijf of de dringende noden. Zowel op operationeel als strategisch vlak. Vaak gaat het om kma’s die zeer snel gegroeid zijn en dringend nood hebben aan een externe partner om hierbij te helpen. Heel belangrijk is om je snel het bedrijf eigen te maken en de vraag van de opdrachtgever juist te gaan vertalen naar de exacte behoefte van het bedrijf. Dit kan onder de vorm van eerstelijnsadvies of begeleiding op regelmatige basis. Zo kan je me inschakelen als consultant, interim manager, maar ik maak evengoed deel uit van raden van advies en bestuur.”

Bedrijven duurzaam rendabel maken

Na een uitgebreid en gedetailleerd intakegesprek met de opdrachtgever, maakt Hilde een probleemanalyse. “En dit op een heel heldere en objectieve manier om van daaruit een veranderingsstrategie te ontwikkelen. Dat resulteert in een aangepast, op maat geschreven plan van aanpak dat ik, indien gewenst, ook mee begeleid en implementeer binnen het bedrijf. Meestal is dat ook het geval. Daarbij werk ik rond vier pilers om een bedrijf of organisatie binnen een bepaalde timing duurzaam en stapsgewijs te optimaliseren: sales, organisatie & structuur, het financiële luik en hr.”

Veerkrachtige mensen, veerkrachtige organisatie

Volgens Hilde hangt de veerkracht van een organisatie ook sterk af van de veerkracht van het team. “Menselijk kapitaal is het allerbelangrijkste in een organisatie, hoe klein of groot ze ook is. Werknemers moeten eerst zelf tevreden zijn alvorens ze klanten tevreden kunnen
stellen. Alles valt en staat met de juiste mensen aan boord. Daarom komt het erop aan om competenties en talenten te identificeren en de gepaste opleiding te voorzien. Want hoe meer talent er ontwikkeld wordt, hoe beter het personeel ingezet kan worden en hoe beter de resultaten…”

Hilde Peerlings Consultancy
Anne Frankplein 6/2
3500 Hasselt 0475 84 16 18
management@hildepeerlings.be

www.hildepeerlings.be

Lees hier verder in de artikel Expert.

Deel dit bericht:

Andere media-optredens

Benieuwd wat Hilde Peerlings nog meer te bieden heeft?

Aanbod

Media

Blog

Aanpak