Vervang verlichting bedrijven door één groene LED

‘Vervang verlichting bedrijven door één groene LED’

De Limburgse bedrijven kunnen miljoenen besparen door ’s avonds en ‘s nachts de verlichting in kantoren en winkels te doven. Alvast vijf bedrijven en organisaties willen er een evenement van maken, door de bedrijfsverlichting na sluiting te vervangen door één groen ledlamp. “Het zou fantastisch zijn als ganse industrieterreinen en winkelstraten in groen licht zouden baden”, zegt initiatiefneemster Hilde Peerlings.

Het idee is afkomstig van Hilde Peerlings, medezaakvoerder van Groep Delorge-Peerlings en werd snel opgepikt en verder uitgewerkt door Voka Limburg en andere bedrijven: Intellisol, BKM, ASAP en BergHOFF. “Het zou fantastisch zijn als ook andere bedrijven dit voorbeeld volgen, en hun bedrijfsverlichting na sluitingstijd vervangen door één groene LED-lamp”, zegt communicatiedirecteur Johan Grauwels van Voka Limburg. Voka gaat alvast het eigen gebouw in het groen zetten. “We hopen dat ook de overheden op de kar springen”, aldus nog Grauwels.

De vijf gaan nu samen een actie op het gebouw zetten om zoveel mogelijk bedrijven in Limburg (en daarbuiten) mee in bad te trekken. Bedrijven die willen en kunnen meedoen, kunnen rekenen op een gratis energiescan door Intellisol. Hoeveel elektriciteit alle Limburgse bedrijven samen verbruiken, leest u vandaag in Het Belang van Limburg.

Lees het volledige artikel.

 

Deel dit bericht:

Andere media-optredens

Benieuwd wat Hilde Peerlings nog meer te bieden heeft?

Aanbod

Media

Blog

Aanpak