Consulting

Bent u rendabel aan het groeien? Kan uw interne groei uw externe groei volgen? En hoe wilt u die groei definiëren? In omzet, winst, klantenbestand, klantentevredenheid of tewerkstelling?

Als managementconsultant begeleid ik bedrijven die voor een groeifase staan, die gerichter willen groeien of die hun groei moeilijk kunnen managen. Mijn visie? Een strategische en rendabele groei verwezenlijkt u als bedrijf door intensief te werken op vier niveaus. Ik bekijk uw bedrijf eerst in zijn ruimer geheel en challenge uw business dan op deze vier vlakken:

1. Sales

Daalt uw omzet? Krijgt u minder orders binnen? Bereikt u niet langer de juiste klanten? Lijken uw verkopers niet 100 procent achter uw bedrijf te staan? Weet u niet goed of uw klanten echt tevreden zijn? Is uw bedrijf niet meer competitief? Zijn er nieuwe concurrenten op de markt? 

Verkoop is de motor van uw onderneming. Zonder klanten kan uw bedrijf niet groeien. Daarom kijken we samen naar uw verkoopprocessen, uw sales-KPI’s, uw toekomstmogelijkheden binnen nieuwe markten, uw prospectieplan, de kracht van uw salesteam en de klantentevredenheid. Ik beschouw sales en een klantgerichte aanpak als cruciale factoren binnen een bedrijf om gezond te kunnen groeien.

 

2. Organisatie & structuur

Is uw onderneming doordacht gestructureerd? Kan uw workflow nog efficiënter? Werkt u toekomstgericht? Zit er voldoende systematiek en automatisering in uw processen?

In uw organisatiestructuur draait alles om goede fundamenten. Hoe sneller u als kmo investeert in een stevige structuur, hoe gemakkelijker u nadien groeit. Ik denk samen systemen en processen met u uit om gericht aan uw organisatiestructuur te werken. Meten is weten. Zo kunt u bijsturen vanuit een gepaste monitoring.

 

3.  Hr

Zijn uw medewerkers gemotiveerd? Werken ze efficiënt genoeg? Kunnen ze uw groei volgen en staan ze voldoende achter uw bedrijfscultuur? Hebt u een groot personeelsverloop?
Zijn de juiste competenties aanwezig? Beschikken uw medewerkers over de juiste soft skills?

Een goed geolied team is cruciaal in elke organisatie. We bekijken samen hoe we het welzijn en de productiviteit van uw medewerkers kunnen optimaliseren, zodat ze een echte meerwaarde vormen voor uw onderneming en actief bijdragen tot uw groei.

 

4. Finance

Hebt u voldoende marge op uw producten of diensten? Komen uw financiën onder druk te staan door de investeringen die groeien met zich meebrengt? Werkt u wel op de meest rendabele manier? Kunt u kosten besparen? Bent u financieel gezond?

Uw financiën vormen de levenslijn van uw bedrijf. Groeien kunt u alleen met de juiste financiële middelen en een doordacht financieel plan. Daarom formuleren we samen KPI’s, bekijken we uw kosten- en inkomstenstructuur, en analyseren we uw groeimogelijkheden.
Hierbij is een aangepast dashboard met de cruciale financiële informatie een dagelijks instrument voor een gezond beleid.

 

Gaan we samen aan de slag om uw business rendabel te laten groeien? Dan start ik met een intakegesprek vanuit uw specifieke vragen en behoeften. Tijdens een korte observatie- en analysefase leg ik de pijnpunten in uw onderneming bloot.

Samen bepalen we welke van de vier pijlers voor u prioritair zijn. Elke invalshoek vraagt immers om een aangepast groeiadvies, met oog voor de toekomst van uw aanbod en uw sector. Ik vertaal uw pijnpunten naar concrete acties, die we in workshops op maat aanpakken. De betrokkenheid van uw hele team staat daarbij centraal. Want ik ga voor een hands-on, interactieve methode, geen academische analyses en uiteenzettingen.

Zet u na de doelgerichte workshops graag een volgende stap in uw rendabele groei? Dan gaan we naar de fase van coaching en/of raad van advies.

Wilt u meer weten over management consulting of vrijblijvend kennismaken met mijn aanpak? Neem dan gerust contact op.